Надія Риженко зі Жмеринки перемогла у кондитерському конкурсі в Варшаві. Жінка виліпила кита із цукрової маси, який здіймається з морського дна, та ельфа, який намагається зазирнути у підводний світ.

Про це йдеться у виданні “Жмеринка. City”.

“Золота медаль у категорії “3D-торт” – саме таку відзнаку виборола конкурсна робота Надії Риженко, у якій вона поєднала вигаданий та справжній світи. Задум полягав у тому, щоб через спілкування цих двох персонажів передати людську природу зацікавленості до життя один одного”, – зазначається у повідомленні.

Кожна деталь солодкої композиції – наче витвір мистецтва. Висота цукрової композиції сягає 120 сантиметрів. У своїй конкурсній роботі Надія вирішила зробити акцент саме на морських елементах, адже певний час проживала в Одесі, куди переїхала із рідної Жмеринки.

Надія Риженко закінчила Жмеринське вище професійне училище за спеціальністю “Кухар”. Однак відразу після випуску переїхала жити до Одеси, де протягом року працювала у сфері торгівлі.

“Кондитерською справою я почала цікавитися після народження першої дитини. Я завжди кажу, що народження дитини відкриває у жінці неймовірні здібності. Хтось починає займатися рукоділлям, дехто випічкою, а я почала цікавитися створенням декорацій із цукрової маси. Черпала інформацію з інтернету, відвідувала курси і таким чином навчилася різних технік”, – розповіла майстриня Надія Риженко.

Втім у 2014 році родина Надії переїхала до Польщі і лише після річної перерви жінка повернула до улюбленої справи. Там вона почала знову готувати смачні десерт, проте уже для місцевих гурманів. Саме у польській столиці, після народження третьої дитини, вона почала брати участь у місцевих конкурсах кондитерських робіт, а виграні гроші передала в рідну Україну.

Цьогорічну ж перемогу жмеринчанка також присвятила своїм землякам. Жінка наголосила, що навіть попри переїзд за кордон рідне місто назавжди у її серці.

“Коли мені стає сумно, то я печу “Наполеон” або “Медовик” за маминим рецептом. Це повертає мене у безтурботне дитинство… в рідну Жмеринку…”, – розповіла жінка

Подивіться фото. Правда неймовірно?