В Одесі знов зросла кількість загиблих та постраждалих через ракетну атаку, яку армія РФ завдала по місту 15 березня. Як повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, кількість жертв внаслідок російської ракетної атаки зросла до 16 людей. Ще 55 людей з пораненнями у лікарні.

“Тим часом вже понад 200 одеситів та гостей міста після ворожої атаки здали кров для постраждалих, ще близько сотні людей стоять у чергах біля пунктів прийому. Наша незламна Одещина”, – додав посадовець.

У регіональному главку ДСНС нагадали, що серед загиблих – рятувальник, поранено ще 8 співробітників ДСНС. На місці події працюють психологи рятувальної служби та Нацполіції, які надають відповідну допомогу людям. Через загрозу повторних обстрілів з боку ворога рятувальники змушені періодично переривати роботи та перебувати в укриттях.

Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що серед загиблих – його колишній перший заступник Сергій Тетюхін.

“Неймовірно важка втрата для всіх нас. Професійна та порядна людина, талановитий менеджер та справжній друг. Його спадщина – це сучасні транспортні розвʼязки, надана міжнародними партнерами техніка та багато ефективних рішень для покращення міського простору. Щирі співчуття рідним та близьким Сергія. Світла памʼять про нього назавжди залишиться в наших серцях. Вічна памʼять всім, хто загинув внаслідок російських атак”.

За даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, станом на зараз відомо, що в Одесі 73 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості:

“На жаль, маємо втрати й серед особового складу Національної поліції. Сильні, безстрашні бійці. Без цифр, але з великою повагою до кожного загиблого…”.

Як відомо, сьогодні, 15 березня, російська армія завдала по Одесі удар щонайменше двома ракетами “Іскандер”. Ракети було випущено з території тимчасово окупованого Криму. Внаслідок атаки сталося руйнування 3-поверхової будівлі в рекреаційній зоні. Щонайменше 10 приватних будинків зазнали пошкоджень.

Спочатку повідомлялося, що загинуло щонайменше 14 людей, майже півсотні отримали поранення. Серед загиблих – фельдшер та рятувальник, які після першого удару прибули на допомогу постраждалим.

ОНОВЛЕНО

Кількість загиблих в Одесі після сьогоднішньої російської атаки зросла до 19 людей, — Генпрокурор Костін