Через відсутність військової допомоги від США українські втрати на фронті будуть лише збільшуватися.

Американські посадовці прогнозують похмурі сценарії, якщо Україна не отримає потрібну військову допомогу, пише The Washington Post.

У виданні наголошують, попри тиск президента США Джо Байдена на Конгрес щодо виділення 60 млрд доларів нової допомоги, в адміністрації визнають, що варто готуватися до інших сценаріїв розвитку подій.

“Без додаткової допомоги це не добре для України, і з часом це може призвести до потенційного колапсу. Але ось у чому суть: навіть якщо Україна втримається, ми насправді говоримо про те, що ми будемо використовувати незліченну кількість життів для того, щоб зробити це”, – зазначив один із високопоставлених американських чиновників.

Водночас директор ЦРУ Вільям Бернс під час виступу перед законодавцями попередив, що без допомоги США, територіальні втрати України в цьому році будуть “значними”, тому часу залишається все менше.

У WP додають, що представники адміністрації президента США відмовляються відкрито говорити про будь-які альтернативні варіанти для України, адже сподіваються “зберегти увагу громадськості до Конгресу”.

“Але в приватних розмовах вони швидко змирилися з перспективою того, що політична дисфункція Вашингтона може взяти гору, або провалити пакет допомоги, або ухвалити його надто пізно, щоб уникнути катастрофи для уряду в Києві”, – зазначають у матеріалі.