У селі Нападівка Калинівської громади відкрили дві меморіальні дошки на честь загиблих земляків Олександра Штиха та Сергія Сторожука. Організували ініціативу сини полеглих захисників.

Про це повідомляють у виданні “Калинівка.City”.

“13 березня на будівлі гімназії відкрили дві меморіальні дошки на честь загиблих земляків – Олександра Штиха з Нападівки та Сергія Сторожука з Мончинець. Цей процес організували діти воїнів – Іван Сторожук та Олег і Андрій Штихи, які навчалися у цій школі, а Сергій Сторожук після випуску встиг навіть попрацювати у закладі. Їхні батьки загинули у боях з російськими загарбниками: Сергій Сторожук – 13 березня 2022 року на Миколаївщині, а Олександр Штих – 3 листопада 2022 року на Донеччині”, – йдеться у повідомленні.

Сергій Сторожук ще з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України – до війська мобілізували його пасинка і він разом з ним пішов боронити країну. Син і досі воює проти окупантів, а батька уже два роки як немає. Свій останній бій Сергій Сторожук прийняв у селі Зелений Гай. У той же день російські загарбники завдали масованих ударів по цьому населеному пункті, зокрема й авіаційних, де лише ціною життів українських воїнів вдалося стримати ворога.

“У вирішальний для країни час мій тато без вагань пішов на війну, бо знав, що він має захищати нашу Україну. Він був дуже доброю людиною і прикладом в усьому для мене та мого брата”, – розповів син Сергія Сторожука Іван.

Олександра Штиха мобілізували до війська у вересні 2022 року. Він захищав Україну у складі 56-ї окремої мотопіхотної бригади, був помічником гранатометника. Оборонець разом із побратимами стримував наступ ворога на Донеччині, де поблизу села Невельського загинув під час виконання бойового завдання. На відкриття меморіальної дошки зібралася ціла родина Штихів – мати загиблого воїна Ганна Микитівна, сини Олег та Андрій, а також брат Ігор.

“Від усієї родини дякую за те, що бережете пам’ять про нашого батька. А також дякую захисникам і захисницям, які боронять нашу країну, і завдяки яким ми можемо продовжувати жити”, – зазначив син Олександра Штиха Олег.