У Вінниці вчетверте стартував курс єдиного в Україні молодіжного проєкту “Кадетський корпус поліції”. Протягом трьох місяців 50 учасників засвоюватимуть базові знання з прав людини, самооборони, законодавства та тактичної медицини. Після завершення вони отримають персональні рекомендаційні листи для вступу до закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

15 березня, у спорткомплексі Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області відбулося відкриття четвертого навчально-підготовчого курсу “Кадетський корпус поліції”. Кадети та запрошені учні випускних класів з різних навчальних закладів Вінниччини познайомилися із роботою правоохоронних підрозділів.

Присутні оглянули презентаційні локації тренінгового центру, кадрового забезпечення, спецпризначенців, криміналістів, вибухотехніків, ювенальних поліцейських, кінологів та патрульної поліції, а також курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ. Кожен міг приміряти спецзасоби поліції та посидіти у службовому автомобілі, а також скуштувати виїзну польову “курсантську кашу”.

“Бути поліцейським – справа не з легких, особливо в умовах, в яких зараз перебуває Україна. Тому “Кадетський корпус поліції” – це унікальна можливість зрозуміти чи під силу вам такий шлях. Дуже важливо, що ви здійснили цей перший крок. І коли ви станете правоохоронцями, це буде сенсом та способом вашого життя. Кривдити людей легко, а захищати важко. Тож успіхів вам”, – зазначив начальник поліції Вінниччини Юрій Пархоменко.

Кадети на базі Харківського національного університету внутрішніх справ отримають від науково-педагогічних працівників вишів фахові теоретичні та практичні знання. Зокрема і з тактичної медицини та фізичної підготовки на базі Тренінгового центру поліції. Проєкт реалізується поліцією Вінниччини за підтримки органів державної влади та місцевого самоврядування, а також завдяки тісній співпраці з правоохоронними вишами.