Американські парламентарі проігнорували питання допомоги Україні

Палата представників Конгресу США вигадує все нові і нові “схеми”, щоби відкласти на невизначений термін розгляд питання про виділення Україні нового пакету макрофінансової допомоги, відзначив політолог Петро Олещук.

Спікер Палати представників Майк Джонсон минулого тижня встановив рекорд. Провів засідання палати за 4 хвилини 36 секунд. І закрив. Тепер зберуться цього тижня, аби проголосувати за бюджет. І розійтися до квітня. Питання допомоги Україні немає і близько. Джонсон і республіканці тягнуть час, вигадуючи нові і нові “схеми”.

Проблема навіть не у тому, що вони не голосують. Проблема у тому, що за останні півроку, від моменту, коли минув час дії минулого пакету допомоги, у Палаті представників жодного разу питання будь-якої допомоги Україні не вносилося на голосування. Просто не вносилося. У будь-які формі: допомоги, кредиту, ленд-лізу”, — наголосив політолог.

При цьому Олещук висловив здивування, що досі знаходяться співгромадяни, які беруться доводити, що “Дональд Трамп з республіканцями мріють про допомогу Україні”. Адже нестача зброї та боєприпасів дозволяє армії російських окупантів захоплювати нові українські території.