Польща та Німеччина домовилися про створення коаліції бронетанкових засобів на підтримку України. До неї долучаться й інші європейські країни. Про це пише польське видання Wprost за підсумками зустрічі міністрів оборони обох держав.

За словами польського міністра оборони до коаліції приєднаються також Велика Британія, Швеція та Італія.

Владислав Косіняк-Камиш відкинув можливість замороження війни Росії проти України. За його словами, замороження війни було б небезпечним, а ключовим питанням є перемога України

Борис Пісторіус та Владислав Косіняк-Камиш також домовилися про створення сил швидкого реагування у Європі. Вони почнуть діяти з липня цього року, а їх чисельність сягатиме 5 тис. військових – по 2,5 тис. з Польщі та Німеччини.

Міністр оборони Польщі також наголосив, що його країна не розглядає можливості введення військ в Україну. За його словами, заяви французького президента Емманюеля Макрона «викликали дискусію».

Нагадаємо, Макрон на зібраній ним зустрічі країн-партнерів Києва в Парижі обговорював відправлення західних військ до України. А втім, він зазначив, що наразі держави не досягли консенсусу щодо цього питання. «Але ми нічого не можемо виключати. Ми зробимо все, що повинні, аби росія не змогла виграти в цій війні», – заявив президент Франції.

Згодом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, що до України можуть відправити французьких солдатів для допомоги з виконанням завдань поза участю в бойових діях.