Із бійцями бригади та батальйону Сухопутних військ зустрівся Вінницький міський голова Сергій Моргунов та заступник міського голови Андрій Очеретний.

Хлопці розповіли про свою службу, запевнили громаду, що їхня допомога буде берегти життя наших воїнів. У знак вдячності військові передали місту свої бойові прапори.

Воїни двох військових підрозділів Збройних Сил України, що належать до Сухопутних військ, отримали значну партію необхідного обладнання: 20 тепловізорів, 22 зарядні станції Bandera Power та 12 прожекторів. Ці технічні засоби дозволять нашим воїнам ефективно контролювати обстановку в нічний час, що має велике значення для їхньої безпеки та успішного виконання завдань.

«Без сучасної техніки бійцям дуже важко опір нашому підступному ворогу – російській федерації. Тому однозначно ця допомога збереже не одне життя і здоров’я наших вій­ськовослужбовців. Хочу запевнити громаду, що ми здатні захистити нашу Батьківщину. І з вашою допомогою, об’єднавшись, – це буде набагато ефективніше», – підкреслив заступник командира батальйону з матеріально-технічного забезпечення.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що цьогоріч у бюджеті міста передбачено понад 1 млрд гривень на пріоритет «безпека та оборона». Ці кошти використовуються як для надання субвенцій, так і для проведення закупівель через тендери, щоб забезпечити їхню потребу в необхідному обладнанні.

«Завдання територіальної громади – максимально допомагати тим чи іншим військовим частинам. В першу чергу – тим формуванням, де служить багато вінничан, або ж військовим частинам, які базуються у нашому місті. Саме в межах роботи Вінницької територіальної громади, у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом – ми здійснюємо всі ці заходи. Усе для того, щоб наші хлопці та дівчата мали можливість давати достойну відсіч ворогу і захищати нашу землю як на Сході, так і на Пів­дні нашої країни», – додає Сер­гій Моргунов.

Варто відзначити, що згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця займає першу позицію серед обласних центрів за розміром виділених коштів на підтримку Збройних Сил України.

У цьому році більше 1 млрд гривень передбачено на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті міської територіальної громади, що свідчить про серйозне ставлення до питань національної безпеки та оборони.

Сергій Годун