У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі України зазначають, що початок функціонування незалежної антикорупційної прокуратури не вплине на розслідування справ, які перебувають у її провадженні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) виходить зі структури Офісу генпрокурора і стає незалежним органом. Про це повідомила пресслужба відомства.

Згідно з процедурою, САП, яка була самостійним структурним підрозділом Офісу генпрокурора, ліквідовує генпрокурор за поданням керівника САП у 3-денний строк з дня отримання такого подання. Відтак Спеціалізована антикорупційна прокуратура стає окремою юридичною особою публічного права.

Прокурорів та інших працівників антикорупційної прокуратури переводять за їхньою згодою на відповідні посади прокурорів і працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за рішенням керівника. «Незалежність САП це в першу чергу нові можливості на шляху боротьби з корупцією та перспективи для подолання цього прояву у суспільстві», – йдеться в повідомленні.