Військовий, який командує зенітного ракетним дивізіоном, отримав найвищу державну нагороду за оборону українського неба.

Про це повідомила селищна голова Людмила Червонецька.

“Сьогодні відбулася надзвичайно приємна та зворушлива зустріч з Героєм України, щирим патріотом, уродженцем нашої громади Сергієм Побережцем. Разом з дружиною військовослужбовець виховує трьох дітей. На слова вдячності присутніх на зустрічі 46-ий річний захисник скромно відповідає, що це командна робота. За підтримку Збройних Сил України Герой вручив громаді символіку свого підрозділу. Бажаємо Сергію Петровичу та усім нашим захисникам міцного духу, стійкості у боротьбі з ворогом, Божого захисту та якнайшвидшого повернення додому з Перемогою, а головне – цілими і неушкодженими!” – йдеться у повідомленні.

Чоловік присвятив військовій справі та посиленню протиповітряної оборони України майже 30 років життя, був учасником АТО/ООС, а нині підполковник ЗСУ. Керує роботою зенітного ракетного дивізіону, що забезпечує прикриття важливих військових та інфраструктурних об’єктів. Під його керівництвом у квітні 2022 року була відновлена ракетна техніка зенітного ракетного дивізіону, який знищує ворожі повітряні цілі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави Президентом України йому присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Нагадаємо, на початку березня Герой України підполковник Сергій Побережець отримав сертифікат на житло. Документи вручив президент України Володимир Зеленський.