Лідерка «Батьківщини» про мобілізацію, легалізацію канабису, продаж землі та відставку Залужного

Юлія Тимошенко у своєму концептуальному інтерв’ю ютуб каналу «Різні люди» розповіла чому її фракція не голосувала за Закони про мобілізацію, про легалізацію медичного канабису, продаж землі та, що думає з приводу відставки Валерія Залужного.

Лідерка партії підкреслила, що мобілізація потрібна для захисту країни, однак вона має бути побудована на правильних підходах, справедливості та мати мотиваційний характер.

– Армія потребує добре підготовлених людей, які вміють користуватися сучасною технікою, які вміють управляти дронами, які вміють правильно та професійно вести усі бойові дії. Армія в Україні мусить бути професійною, добре навченою, укомплектованою і абсолютно чітко підпорядкованою єдиній стратегії захисту України, – наголосила Юлія Тимошенко, нагадавши про свою власну концепцію побудови армії. – Це була одна із моїх концепцій на посаді Прем’єр-міністра України у 2005 році, яку я хотіла негайно провести і організаційно забезпечити – створення професійної потужної армії. Тоді усі від президента до міністра оборони були проти цього. Ніхто не підтримав і не дали відпрацювати цю концепцію ні відпрацювати, ні втілити в життя.

Щодо відставки Головнокомандувача Валерія Залужного та його призначення послом у Великій Британії Юлія Володимирівна зазначила наступне:

– Валерій Залужний вже є і завжди буде неймовірним героєм України. Це унікальна постать, це людина, яка була ключовою в тому, що Україна вистояла два роки. Це для України безцінна людина, яку любить український народ, підтримує. Я публічно виступала проти його відставки. Нам потрібна єдність, нам потрібно, щоб наші найсильніші герої були в авангарді нашої країни. Не час, щоб політичні обставини нищили нашу єдність. Міняти Залужного категорично не треба було. Це моє особисте бачення. Та це сильна людина, яка можливо стане ще сильнішою на дипломатичній службі. Отримає дипломатичний досвід, який буде дуже цінний і для нього і для України. І після перемогу це буде один з тих лідерів, який міг би вести Україну.

Щодо продажу землі, фракція «Батьківщина» не дала жодного голосу «за».

Лідерка партії підкреслила, що «Батьківщина» не голосувала за цей законопроєкт не тому, що проти того, щоб українські аграрії володіли землею.

– Тому, що цей Закон не про це. Тому, що люди, які живуть на землі, працюють на цій землі, обробляють, мали у власності цю землю. Ми проти того, щоб нею володіли спекулянти, банки, дивні інвестори. Коли нашу землю перетворюють у чийсь товар. Коли ми торгуємо не продукцією, не їжею і отримуємо з цього сотні мільярдів, а натомість торгуємо землею. Це абсурд. Так не робить жодна країна світу. Ми можемо мати щорічно сотні мільярдів доларів, якщо будемо правильно володіти землею, правильно її обробляти та переробляти сировину. Це окреме питання. Сьогодні питання постало про те, що під час війни виставлено на продаж 72 відсотки території України. І ми єдині, хто не дав жодного голосу за продаж землі.

Не голосувала «Батьківщина» і за легалізацію медичного канабису.

– Жодна мисляча людина не може бути проти використання наркотичних засобів у медицині, де вони і так використовуються. Просто висловом «медична марихуана» прикрили закон, у якому передбачили масштабне вирощування марихуани в Україні, переробка приватними структурами, реалізація в кожній аптеці України. Це прямо в законі цьому написано. Експорт імпорт без обмеження. Це закон про легалізацію наркомафії в Україні і тому ми єдині, хто не дали за нього жодного голосу, – зазначила лідерка фракції ВО «Батьківщина».

Юлія Тимошенко підкреслила, що «Батьківщина» звертатиметься до Конституційного суду щодо скасування цього закону.