Представниця Пентагону пообіцяла, що Саміт Альянсу у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО. Заступниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер заявила, що на цьогорічному саміті НАТО у Вашингтоні буде визначено дорогу до майбутнього членства України в Північноатлантичному альянсі. Таку заяву вона зробила на Київському безпековому форумі.

“Хоча поки зарано говорити про це, ви маєте знати, що під час Вашингтонського саміту будуть зроблені кроки, які сформують надійний міст до майбутнього членства України в НАТО”, – сказала Волландер. Чиновниця відзначила, що Україна не відступає перед російською агресією, тож “США, наші союзники й партнери у світі не відступлять теж”.

“Україна вирішила бути членом трансатлантичної спільноти. Український народ не лише поділяє наші цінності й відданість демократії, свободі та верховенству права, але й мужньо боронить ці цінності у той час, як Росія намагається знищити Українську державу та спосіб життя”, – заявила заступниця міністра оборони США.

Як наголосила Волландер, США разом із союзниками й партнерами по всьому світу “залишаються рішуче налаштованими надати Україні ресурси, необхідні їй для спротиву кремлівській агресії”.

“Наші інвестиції в оборону України – це також інвестиції у нашу спільну безпеку: трансатлантичну й глобальну. Саме тому стратегічний успіх України дуже важливий у різних вимірах: економічному, у відбудові, поверненні біженців, кроках до набуття членства у ЄС, обороні й безпеці, справедливості й підзвітності”, – підсумувала представниця Пентагону.

Відомо, що цьогорічний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Як повідомлялося, 16-ий щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України, відбувся 21-22 березня. У НАТО закликали Україну провести мобілізацію