Там працює 2 лікарі-психіатри, 2 психологи, 7 медсестер та 5 молодших медсестер

На Вінниччині відкрили перший Центр психічного здоров’я. Про це повідомив департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

Зокрема вказується, що у Бершадській окружній лікарні відкрили перший Центр психічного здоров’я. Там працюють два лікарі-психіатри, два психологи, сім медичних сестер та п’ять молодших медичних сестер.

Наголошується, що центр, який власними силами облаштували в одному із корпусів лікарні, одночасно на стаціонарному лікуванні може утримувати 10 пацієнтів.

Директорка окружної лікарні Лілія Брикуля заявила, що за час роботи фахівці пролікували 20 пацієнтів. За її словами, потрапити у відділення можна за направленням сімейного лікаря, за самозверненням чи коли привозить швидка.

«Ви стали першими серед громад, де відкрили Центр психічного здоров’я. А вони мають бути у всіх кластерних та надкластерних закладах… Лікарня працює, згуртований колектив. Є чітке бачення в якому напрямку потрібно рухатися далі. Ви один із найвіддаленіших наших медичних закладів», – сказала директорка вінницького департаменту Ольга Задорожна.

За її словами, у лікарні є пацієнти, облаштоване укриття з операційними та працюють три ліфти. Окрім цього, упорядкований архів, діє банк крові. Також вона додала, що у 2024 році у лікарні народилося уже 40 малюків.