Під час ранкового обстрілу Києва внаслідок падіння в Печерському районі уламків ракети, яку випустила РФ, у Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука руйнувань зазнала центральна частина корпусу.

Про це повідомили пресслужба Мінкульту та мер столиці Віталій Кличко в соцмережах

У міністерстві повідомляють зокрема, вщент зруйновано спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкодженщоь зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

“На місці працюють правоохоронні органи та ДСНС. За попередньою інформацією, загиблих немає, травмована завідувачка лабораторії Академії. Її госпіталізували.

Мер столиці побував на місці руйнувань.

За його даними, в сусідніх житлових будинках пошкоджено вікна. Станом на 12 годину відомо про 5 постраждалих. Із них двоє – в лікарні.

Як уже повідомлялось, вранці 25 березня 2024 року в Києві прозвучала тривога і одразу за нею вибухи. Працювала ППО. Столична влада повідомила про ракетну атаку, внаслідок якої уламки впали у Печерському, Солом’янському та Дніпровському районах.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що сили протиповітряної оборони знищили дві з двох російських балістичних ракет, спрямованих ворогом по Києву з тимчасово окупованого Криму.