Чоловік мав 250 однакових рецептів з різних медустанов

Прокурори з Вінницької окружної прокуратури внесли до суду обвинувальний акт проти 40-річного місцевого мешканця. Його звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення згідно з ч. 2 ст. 308 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння наркотичними засобами шляхом шахрайства, що вчинено повторно).

Під час слідства встановлено, що протягом періоду з 2020 по 2023 рік зазначений чоловік надавав неправдиву інформацію в медичних установах, стверджуючи, що не отримує замісну терапію в будь-якому іншому закладі охорони здоров’я. Після укладання договорів на медичне обслуговування з приватними клініками, йому виписували рецепти на отримання препаратів, що містять наркотичні речовини.

Таким чином, за результатами слідства встановлено, що злочинець незаконно отримав майже 13 тисяч таблеток за допомогою 250 рецептів, обіг яких обмежений. На чорному ринку вартість цих таблеток може становити майже 2 мільйони гривень.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Досудове розслідування проводилося слідчими відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.