23 березня у Ладижині оголосили про дострокове завершення опалювального сезону. Під час масової ракетно-дронової атаки напередодні окупанти пошкодили місцеву теплоелектростанцію.

Про це повідомили у Ладижинській міській територіальній громаді.

“У зв’язку з ракетною атакою критичної інфраструктури, яка призвела до зупинки енергогенеруючого підприємства, тепломережа міста зазнала гідравлічного удару. Її повне обстеження, відновлення, заповнення та доведення теплоносія до необхідної температури альтернативними джерелами теплопостачання триватиме близько двох тижнів. Враховуючи ці обставини, спираючись на доповіді членів комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також беручи до уваги сприятливі погодні умови, члени виконавчого комітету прийняли рішення припинити опалювальний сезон достроково”, – йдеться у повідомленні.

Водночас вказали, що протягом тижня відбудуться тренувальні запуски альтернативних джерел теплопостачання для врахування в роботі на наступний опалювальний сезон.

У Ладижинській ТЕС зазначили, що через влучання припинили постачання тепла в будинки мешканців, а також гарячої води.

“Наразі всі енергетики задіяні в ліквідації наслідків ракетних ударі і роблять все можливе для якнайшвидшого відновлення постачання цих послуг”, – вказано у звернені.

Нагадаємо, 22 березня енергетичні об’єкти в Україні піддалися масованій ракетній атаці. Під удар потрапила й Ладижинська ТЕС, яку кілька разів обстрілювали у 2022-2023 роках.