Портали через які відбувається рекрутинг до Збройних сил України вже отримали майже 130 тис. відгуків на військові посади. Серед українців є цікавість як до тилових, так і до бойових вакансій. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Оборонне відомство продовжує працювати із рекрутинговими сайтами.00

– ЗСУ на сьогодні є найбільшим роботодавцем в Україні. Станом на 25 березня розміщено понад 10 тис. вакансій і отримано на них понад 130 тис. відгуків, – сказала Калмикова.

Заступниця міністра зазначила, що є вакансії, на які відгукнулися понад 50 осіб.

– Напрочуд часто є такі закиди, що йдуть на, умовно, тилові посади, але це не так. Люди подаються і на посади кулеметників, і на посади стрільців, штурмовиків. Насправді посада штурмовика така, що якщо людина має попередню підготовку і готова долучатися до підрозділу, який славетний своїми бойовими здобутками, то це хороша історія, – пояснює вона.

Калмикова додає, що задоволена роботою перших чотирьох центрів рекрутингу до ЗСУ, оскільки після звернення близько 350 людей понад 100 з них розпочали проходження різних етапів оформлення.

Ще 27 центрів рекрутингу до ЗСУ розпочнуть роботу протягом наступних шести місяців.

Як відомо в Міноборони повідомляли, що Центри зайнятості, для вдосконалення системи рекрутингу до ЗСУ, також будуть публікувати вакансії на військові посади.

Ці вакансії пропонуватимуться безробітним особам у кожному регіоні України. Мережа регіональних та базових центрів зайнятості налічує 535 установ та підрозділів.