У Верховній Раді не можуть назвати конкретні терміни, коли будуть розглянуті усі правки до законопроєкту про мобілізацію №10449, оскільки залишилось майже 2,2 тис. правок.

Про це в коментарі LIGA net розповіли народні обранці з партій Слуга народу, Голос, а також члени комітету ВРУ з нацбезпеки, розвідки та оборони.

Парламентарка від партії Голос Соломія Бобровська каже, що станом на 25 березня було опрацьовано близько 2,1 тис. правок, коли ж залишилось ще 2190.

Представник фракції Слуга народу Ігор Копитін каже, що депутатам, які є авторами правок до законопроєкту, наразі була надана можливість захистити їх на комітеті.

Копитін додає, що деякі дискусії, особливо на “соціально-болючі теми”, тривають доволі довго.

Тому зараз “дуже важко” спрогнозувати строки, коли нардепи зможуть завершити розгляд правок.

– Це стосується і прогнозів щодо другого читання у Верховній Раді. Сподіваюся, що його ухвалення відбудеться у стислі строки, адже це в інтересах держави та її національної безпеки, – каже нардеп.

Як відомо, раніше у профільному комітеті Верховної Ради вказували, що законопроєкт про мобілізацію потребує збалансування, оскільки репресивні норми лише шкодитимуть українській економіці, а не працюватимуть в бік збільшення армії.