За словами кардепа Федора Веніславського, усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління моожна знайти щонайменше, одну-дві бригади резерву.

За два роки повномасштабної війни так і не побували на фронті більш як вісім тисяч мобілізованих. Таку статистику повідомив член комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Відомо, що одразу після свого призначення новий Головком Олександр Сирський почав проводити аудит Сил оборони, щоб з’ясувати скільки мобілізованих за два роки так і не побували на фронті.  Раніше  керівник президентської фракції Давид Арахамія заявив, що під час аудиту знайшли “умовно, 8 тис. осіб, які просто приряджені до Генштабу, і не воювали”.

Тож Веніславський поділився своєю думкою щодо такого резерву в ЗСУ “Це питання я ставив колишньому начальнику Генштабу на одному із закритих засідань Комітету з питань нацбезпеки. Якщо провести аудит усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління, які не виконують бойових завдань, то ми можемо отримати, щонайменше, одну-дві бригади резерву. А все через штучно роздуті штати, які не завжди виконують життєво необхідні функції у секторі безпеки і оборони.

Наразі у цьому напрямку є позитивні зрушення, але конкретної цифри не можу озвучити. Можемо сказати, що це більше ніж 8 тисяч людей”, – додав Веніславський. Нагадаємо про те, що військовий розповів, чи потрібна тотальна мобілізація в Україні. Останнім часом багато дискусій йде щодо того, чи потрібна Україні тотальна мобілізація, посилення тієї мобілізації, яка йде зараз. Насправді немає сенсу в посиленні мобілізаційного законодавства. Таку думку висловив молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян із позивним “Гамлет”.