З 11 березня у Вінниці відкрили три Муніципальні рекрутингові центри. Їх розгорнули на базі трьох відділень ЦНАП «Прозорий офіс», а саме «Замостя», «Старе місто» та «Вишенька». За десять робочих днів, станом на 25 березня, послугами центрів уже скористалося понад пів тисячі людей.

«Лише за перших десять робочих днів, ми отримали понад 400 телефонних дзвінків. Надали більш як сотню консультацій. Оформили кілька десятків анкет для людей, які готові служити за контрактом чи мобілізацією, — розповідає координатор рекрутингових центрів Роман Ковальський. — Серед усієї кількості людей жінок приблизно 20%. 80 % — це дорослі чоло­віки до 50 років. Вже зараз до обласного центру приїжджають люди з районів на консультації, щоб мати максимально повну інформацію. Цікавляться службою в ЗСУ і внутрішньо переміщені особи. Ми перейшли на новий рівень спілкування військових та цивільних, а не такий, як показують у деяких соцмережах із «заламуванням рук»».

За словами координатора, серед тих, хто звертається, чимало людей, які усвідомлюють непросту ситуацію з призовом та можливість отримати повістку у найближчий час, тож заздалегідь приходять отримати консультацію — аби самому зробити вибір місця та фаху проходження служби. Кожна людина може бути потрібною у армії, головне правильно підібрати їй місце відпо­відно до запитів кандидатів — цьому і допомагають рекрутери.

Рекрутери мають війсь­ковий досвід, знають про службу зсередини та більш детально можуть розповісти цивільним потрібну інформацію. Це ті військові, які за станом здоров’я сьогодні не можуть бути на передовій, але прагнуть бути корисними армії.

Муніципальні рекрутингові центри — це пілотний проєкт Він­ниці. Ініціатива їхнього створення — місцева та реалізується за сприяння 120 бригади Сил ТрО. Мета — сприяння мобілізації та надання можливості потен­ційним військовослужбовцям вибирати частину та фах для служби.

Муніципальні центри рекрутингу працюють за адресами:

просп. Космонавтів, 30; вул. Замостянська, 7;
вул. Брацлавська, 85.

Довідки за телефонами:  +38097 953-60-32; +38098 278-66-70;  +38067 975-04-80.