Вінницька громада вче­р­гове надала допо­могу чотирьом війсь­ко­вим частинам.

Павло Яблонський, секретар міської ради, та Ан­дрій Очеретний, заступник міського голови, передали українським бій­цям необхідне обладнання. Оборонці із різних військових частин отримали 13 тепловізорів, 12 зарядних стан­цій та 12 прожекторів. Частина цієї допомоги буде використана на Сході, решта – підсилить «ловців шахедів», які захищають українське небо над Вінниччиною.

«Сьогодні черговий етап допомоги. Наша команда передала допомогу чотирьом військовим частинам. Одна з них зараз несе службу на Донеччині, три інші – працюють на території Вінниччини, і за допомогою переданого обладнання зможуть ефективно знищувати ворожі «шахеди». Ми й надалі будемо робити все, щоб підтримувати наше військо і наближати Перемогу», – розповів секретар міської ради Павло Яблонський.

Таке обладнання є надзвичайно корисним для мобільних вогневих груп, розповідає вій­ськовий, оскільки надає можливість завчасно визначати цілі.

«Обладнання призначене для своєчасного виявлення у просторі об’єктів, таких як «шахеди» або крилаті ракети, а в подальшому – для їхнього супроводження або знищення, – додає військовий. – Тепловізори дозволяють виявляти об’єкти до 1 900 метрів, так само прожектори дозволяють підсвічувати мобільним вогневим групам та вогневим групам ціль в повітряному просторі для її ефективного знищення».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громад­сь­кий контроль», Він­ниця є лі­дером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на під­тримку Сил оборони України.

Щотижня міська ра­да у координації з командою Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який очолює Володимир Гройсман, передає на фронт необхідне хлопцям та дівчатам обладнання.

Як зауважував раніше мі­ський голова Сергій Моргунов, бюджет громади у 2024 році, а саме кошти, які не входять до захищених статей бюджету, – розподілені за трьома пріоритетами. Це «Безпека та оборона», «Стій­кість», «Турбота». На пріоритет «Безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статей.

Сергій Годун