Ці школи у нашому місті відбувалися посеместрово ще з 2017 р. Перерва виникла через пандемію Covid і внаслідок початку повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну.

-Учасниками весняної іконописної школи стали вінничани і гості міста. Долучились внутрішньопереміщені  особи,  один хлопець з США, дівчина з Луганська. Загалом зібралось 12 учнів іконописної школи “Квітка Середньовіччя”, – розповів іконописець Андрій Майовець.

– Діти, молодь і дорослі опановують ази іконописної справи, освоюють теорію і практику написання середньовічної ікони. Особливість нашої школи – це пізнання і вивчення візантійського, давньоукраїнського сакрального надбання XII-XV ст.. Богослов’я і духовність ікони, опанування техніки і манери середньовічного іконопису. Наслідування за зразками ікон музейних збірок в Україні і авторськими їхніми репліками. У цьому нам допомагає духівник школи отець Лука.

Іконописна школа відбувається в нижньому храмі церкви Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ (біля Автовокзалу), заняття школи триватимуть з 25 по 30 березня 2024 р.

Ірина ЗОНОВА