Понад три сотні молодих офіцерів стануть на захист України.

У Національній академії Держприкордонслужби України 342 прикордонники та прикордонниці отримали лейтенантські погони і дипломи про закінчення прикордонного вишу. Про це повідомили в пресслужбі навчального закладу.

«За результатом складання іспитів та захисту кваліфікаційних робіт 47 лейтенантів отримали дипломи з відзнакою. Понад тридцять офіцерів та офіцерок є продовжувачами прикордонних династій, багато хто має значні досягнення у спорті, троє курсантів випускного курсу отримали стипендію Міністерства внутрішніх справ імені Дениса Монастирського. Також в цей день стіни академії залишили офіцери-магістри – слухачі факультету керівних кадрів», – йдеться в повідомленні.

Попри урочисту подію, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих Героїв, які віддали своє життя, захищаючи Україну. А після проголошення клятви випускників Національної академії Держприкордонслужби України, новоспечені лейтенанти попрощалися з бойовим прапором прикордонного вишу.

«Сьогодні прикордонна родина стала міцнішою та численнішою. Впевнений, ви виправдаєте покладену на вас довіру. Бажаю вам завжди та всюди пишатися зеленим кашкетом та пам’ятати, що ви – прикордонники, ви – честь та гордість нашої країни!», – звернувся до випускників Голова Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Дейнеко.

Випускники вже отримали призначення на посади в органах охорони державного кордону та невдовзі відправляться до місць проходження служби.