У Вінниці розробляють Програму розвитку безбар’єрного простору Вінницької міської територіальної громади на 2024-2027 роки й запрошують жителів міста до публічних обговорень.

Метою такої взаємодії є пошук спільного бачення міської влади та громадськості подальшого розвитку міського середовища, яке було б доступним для всіх без винятку.

Нова Програма буде діяти в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яку ухвалили за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Про це розповіла директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська.

«Ми прагнемо створити належні умови, щоб всі жителі нашої громади та гості міста могли комфортно та безпечно почуватися. Задля цього міська влада робить все можливе, щоб створити доступну інфраструктуру, зокрема в частині громадського транспорту та облаштування зупинок, пристосованих під потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Зараз ми прагнемо, щоб Вінниця продовжувала розвиватися і була доступною для всіх людей без винятку. На етапі розробки Програми ми опираємося і на основні пріоритети Вінницької міської ради — безпека та оборона, стійкість, турбота. Ключовим є важливість кожного вінничанина та вінничанки, а також гостей міста», — сказала Ольга Ремешевська.

Вінничани та гості міста можуть подавати власні пропозиції щодо розвитку доступного простору в громаді в письмовій формі та особисто.

Тож щоб реалізація заходів цієї Програми була максимально дієвою та приносила користь громаді, муніципалітет активно співпрацюватиме з громадськістю, дослухаючись до пропозицій суб’єктів господарювання, закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, агенцій місцевого та регіонального розвитку, асоціацій органів місцевого самоврядування, громадських організацій та жителів громади.

Тож наразі у вінничан та гостей міста є можливість подати власні пропозиції у письмовій формі на адресу департаменту відновлення та розвитку Він­ницької міської ради (м. Він­ниця, вул. Соборна, 59, номер тел.: (0432) 65 94 74), чи на електронну пошту: DRD@vmr.gov.ua або ж особисто. Прийом громадян здійснюватиметься в кабінеті особистого прийому №2 у приміщенні міської ради (м. Вінниці, вул. Соборна, 59, І поверх) щовівторка та щочетверга з 11.00 до 13.00 години.

Пропозиції приймаються до 19 квітня 2024 року включно. У повідомленнях потрібно буде вказати прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання та використати особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції розглядати не будуть.

Соломія МАЛЬВА