Вночі російські бомбардувальники Ту-95 здійснили пуски ракет.

У ніч на п’ятницю Повітряні сили зафіксували в Росії активність чотирьох бортів Ту-95МС, що злетіли з аеродрому “Оленья” у Мурманській області. Близько 4.00 стало відомо, що росіяни здійснили пуски крилатих ракет.

Посол США відреагувала на масовану комбіновану атаку РФ по Україні

Посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на нову атаку Росії на Україну у ніч на 29 березня з ракетами і ударними дронами.

“Всю ніч Росія безжально запускала ракети та безпілотники проти енергетичної інфраструктури України…Варварські зусилля Росії для позбавлення електроенергії мільйонів чоловіків, жінок і дітей, продовжуються безконтрольно”.

Брінк наголосила на необхідності якомога швидше надати Україні необхідну допомогу на тлі масованих російських ударів. “Наша допомога потрібна зараз”, – наголосила вона.

Увечері 28 березня російські війська запустили на територію України ударні БпЛА з кількох напрямків одразу. Близько 4.00 стало відомо, що росіяни здійснили пуски крилатих ракет. Повітряна тривога тривала цілу ніч.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба на тлі безперервних ракетних атак Росії закликав західні країни надати Україні “ці кляті Patriot”.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук: “В ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА:

Усього – 99 засобів повітряного нападу:
60 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” (район пусків Приморсько-Ахтарськ, Курська область -РФ.);

3 аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” (із трьох винищувачів МіГ-31К – Рязанська область -РФ.);
2 балістичні ракети “Іскандер-М” (ТОТ Крим);
9 керованих авіаційних ракет Х-59 (із дев’яти літаків Су-34 – Бєлгородська область);
4 крилаті ракети “Іскандер-К” (Курська область -РФ);
21 крилата ракета Х-101/Х-555 (із одинадцяти стратегічних бомбардувальників Ту-95МС – Енгельс -РФ.).

До відбиття ракетно-авіаційного удару залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 84 повітряні цілі.

58 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”;
17 крилатих ракет Х-101/Х-555;
5 керовані авіаційні ракети Х-59;
4 крилаті ракети “Іскандер-К”.

Честь і хвала усім, хто захищає Україну від російського терору.

Дякую за бойову роботу, дякую за результат!”.

У ніч на п’ятницю під час масштабної ракетної атаки у Дніпрі, на Хмельниччині, Івано-Франківщині та Вінниччині пролунали вибухи.