– Задумався Михайло Старицький вдивляючись за обрій на завершення дня. Буша зустрічає чергову навалу від Державна служба геології та надр України виставила на аукціон  –  Родовище Бушанське.  Видобування корисних копалин (промислова розробка родовищ). Поміж сіл Буша, Дорошівка та Слобода Бушанська.

За відсутністю громадського обговорення. З посилання відповідної служби треба вирити кар’єр на 13 гектарів. Під загрозою жителі сіл, зелений туризм, історико культурний Заповідник Буша , дитячий садок с. Дорошівка, басейни річок Мурафа та Бушанка, геологічна природна пам’ятка загальнодержавного значення урочище «Гайдамацький Яр», реабілітаційний центр екопоселення Бушанська Толока, унікальний бушанський проект Захист Корів .

Якщо станемо в охорону Буші, то не доведеться писати продовження твору Старицького “Облога Буші 2”, – про це забив тривогу Кузьма Федченко з Буші

– Друзі Буші!

Дякуємо вам за дружню підтримку в охороні Буші. Наш об’єднаний потенціал вже діє у напрямку звільнення від внутрішньої і зовнішньої окупації.

У нашого народу з трипільських часів є чудодійний метод висвітлювати темні вчинки світлом правди. Саме там на Віче перед громадою прояснюється усі наміри тих хто в силу свого невігластва обкрадає себе, громаду і наше спільне майбутнє.

Те що зараз відбувається в Буші це яскравий приклад хижацького пограбування нашої Країни.

І у нас є можливість це зупинити.

Зупинити і створити інші умови для активної участі у самоврядуванні. Вирішенню усіх викликів сьогодення.

Бушанці організувались і провели збори громади, створили ініціативну групу, написане звернення до органів місцевого самоуправління, районної та обласної адміністрації. Ще готуються депутатські запити на усіх рівнях, публікації та журналістські розслідування по дані проблемі. Є підтримка громадських організацій, екологічних рухів, рідновірів, краєзнавців, істориків, журналістів.

За цим ми хочемо не тільки зупинити процес руйнування нашої історичної спадщини і природи, а й створити на цих землях заповідні території які будуть під охороною громади і Країни.

І ми це зробимо РАЗОМ!

ДЯКУЄМО!!!!