Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів нараду щодо утримання доріг загального користування місцевого значення у весняний період та фінансову участь територіальних громад. У нараді взяли участь сільські, селищні та міські голови.

Зазначалося, що безпека й утримання дорожньої інфраструктури під час війни – дуже важливі.

– Людям потрібні дороги. Вони мають бути безпечними й максимально зручними. Дістатися до роботи вчасно, підвезти дітей шкільним автобусом, швидкій – в найкоротший термін довезти пацієнта до лікарні. Усе це – необхідність. У складні часи війни – особлива, – сказав Вячеслав Соколовий. – Експлуатаційне утримання доріг – це не про великий та дорогий ремонт чи будівництво траси. Експлуатаційне утримання допоможе лише підтримувати поточний стан шосе. Це базовий догляд за дорогами, аби вони продовжували функціонувати. Це передусім – турбота про людей!

Щоб отримати адміністративні послуги, людям почасти потрібно їхати в інший населений пункт. У медичній галузі створена мережа базових лікарень – це тягне за собою необхідність вчасно дістатися до того чи іншого лікувального закладу. Це здоров’я і життя людей. У галузі освіти створена мережа опорних шкіл. І громади мають забезпечити довезення дітей до навчальних закладів. Це – якісна освіта наших дітей, це – майбутнє нашої держави.

Голови територіальних громад Вінниччини обговорили проблемні питання, які виникають при проведенні робіт з експлуатаційного утримання доріг місцевого значення, та труднощі, з якими вони наразі зіткнулися.

Враховуючи, що на нараді не були присутні представники обласної військової адміністрації, працівники профільних департаментів і підприємств, учасники зібрання запропонували заслухати на сесії обласної Ради звіт про виконання програм і зобов’язань в частині виконання делегованих повноважень із забезпечення дорожньої інфраструктури та безпеки руху. Крім того, сформовано депутатський запит до профільного управління обласної військової адміністрації щодо використання коштів, виділених на програму.

Від редакції: Наші читачі повідомляють про поганий стан місцевих доріг. Особливо потребують уваги дороги до віддалених населених пунктів. Подекуди вони лише окреслюють напрямок і вже стали небезпечними для проїзду.

Беремо разом під контроль роботу влади щодо утримання доріг місцевого значення. Повідомляйте в якому стані дороги до вашого села. Публічність цього процесу допоможе зберегти наші дороги.