Найбільшу у світі змію, довжина якої перевищувала 8 метрів, а вага становила 200 кілограмів, вбили мисливці.

П’ять тижнів тому в тропічних лісах Амазонки виявили Північну зелену анаконду, на ім’я Ана Джулія. Її вперше виявили наприкінці лютого. Вона була завтовшки з автомобільну шину.

Ця змія отримала велику популярність після зйомок телеведучого програми про дику природу та біолога Фріка Вонка, який плавав поруч з нею. Професор Вонк, почувши про смерть Ани Джулії, заявив, що він “засмучений і розлючений” та назвав мисливців “хворими”.

Ана Джулія була знайдена мертвою в річці Формозо в сільській місцевості Боніто, на півдні Бразилії, 24 березня. За словами режисера Крістіана Дімітріса, мертва змія є тією ж самою, що була знята на відео, коли Вонк плавав з нею.

Я порівняв позначки на її морді, які схожі на відбитки пальців. Це, мабуть, найвідоміша анаконда у світі, яка є символом регіону. Зображення змії вже облетіли весь світ,
– сказав він.

Ідентифікацію змії також підтвердила дослідниця з Університету Сан-Паулу Жуліана Терра, яка назвала Ану Джулію “символом регіону Боніто”. Втім ніхто не виключає що така величезна анаконда могла бути небезпечною для людей.

Зазначається, що військова екологічна поліція веде розслідування смерті Ани Джулії.