СБУ відповіла на заяву МЗС Росії

Служба безпеки України заявляє, що заява МЗС РФ щодо тероризму звучить особливо цинічно на фоні річниці звільнення Бучі та звірств, які там чинили росіяни.

Про це йдеться у коментарі пресслужби СБУ з приводу заяви МЗС РФ: “Намагаючись апелювати до норм міжнародного права, а саме до конвенції про боротьбу з тероризмом, МЗС РФ забуває, що саме Путін офіційно оголошений у міжнародний розшук – зокрема, його чекають в Гаазькому трибуналі за викрадення українських дітей.

Особливо цинічно заяви про тероризм звучать від самої країни-терориста на фоні річниці звільнення Бучі та звірств, які там чинили росіяни. Ми памʼятаємо кожного загиблого українця і зробимо все, аби ворог отримав справедливу відплату.

Тож будь-які слова російського МЗС є нікчемними. РФ насправді може зробити тільки одну заяву, яка вартує уваги – на весь світ оголосити про свою поразку у війні та про виведення окупаційних військ з української землі”.

Як ми уже повідомляли, у неділю ввечері МЗС Росії заявило, що сліди “всіх” терористичних атак проти РФ останнім часом, зокрема теракту в Красногорському Крокус Сіті 22 березня, нібито ведуть в Україну, тому держава-терорист вимагає видати їй причетних до цих подій, зокрема голову СБУ Василя Малюка в тому числі за підрив Кримського мосту.