Цими днями очільник РПЦ якнайчіткіше сформулював головну місію своєї організації: знищення України та поневолення сусідніх народів під прапорами «русского мира», тобто постійної війни за панування ФСБ у створеному всесвіті.

Практично, критики ідеології «русского мира» тепер можуть розслабитись — єресеарх уже все розтлумачив сам. Залишилось перекласти його маніфест кількома мовами для майбутньої Гааги.

Путінська рпц дедалі більше радикалізується та пропагує геноцид українців. А ви і далі ходіть у філіал МП і моліться. Але коли ваші рідні, ви, ваші будинки потраплять під ракети — радійте! Бо це тепер священне… тобто освячене Дияволом Гундяєвим!

Учасники Російського народного собору під керівництвом московського патріарха Кіріла прийняли «наказ», в якому описали російське вторгнення в Україну як «священну війну», де Москва захищає світ від «осатанілого Заходу».

Документ опублікований на офіційному сайті Московської патріархії. Там також йдеться про те, що «вся територія сучасної України має ввійти в зону виключного впливу Росії».

Українські священники та єпископи гнівно реагують на ці заяви, але не всі наважуються висловитися публічно. Особливо в УПЦ, яка і досі зберігає єднання з рпц та Кірілом.

УПЦ запевняє, що з травня 2022 року є незалежною від РПЦ. Хоча українська влада з цим не згодна, а спеціальна експертиза держслужби, яка займається релігійними питаннями, чітко вказала, що УПЦ досі є частиною РПЦ.

На Соборному з’їзді РПЦ прийняли наказ XXV Всесвітнього ро­сійського народного собору «Сьогодення та майбутнє Ро­сійського світу», який стверджує, що війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу».

Документ містить вісім частин, зокрема про Україну, про війну, про демографічний та економічний розвиток Росії. Як написано у вступній частині: «цей документ є наказом, адресованим органам законодавчої та виконавчої влади Росії».

Також очільник РПЦ вважає, що «миролюбні та самодостатні» росіяни ґвалтують, вбивають і грабують українців лише для того, аби захистити свої «священні кордони».

Як відомо, патріарх Кирило оголосив, що Росія тепер буде рятувати всю планету від фашизму. Також настоятель Російської православної церкви Кирило спробував пояснити, чому президент Росії розпочав війну проти України — патріарх цинічно виправдав дії воєнного злочинця.

До того ж патріарх Кирило подякував Путіну за війну в Україні, за вбивства українців і за терор мирного населення незалежної сусідньої країни. Відтак він укотре наголосив на тому, що російська церква виступає за геноцид українців та воєнні злочини армії окупантів проти християнського народу.