Як ми уже повідомляли, на Вінниччині керівники підприємства та бухгалтер, завдали державі збитків на понад п’ять мільйонів гривень під час реалізації сільськогосподарської продукції. За це їх судитимуть.

У січні 2023 директор державного підприємства Національної академії аграрних наук України разом з бухгалтером організували схему реалізації зібраного урожаю за заниженою вартістю.

— Знаючи, що продаж товару проводиться за цінами, які формуються відповідно до умов ринкової кон’юнктури, посадовці уклали договори постачання майже чотири тисячі тонн зернової продукції за заниженими цінами, — кажуть у поліції.

На цьому керівник не зупинився і навіть після звільнення. Він став головним інженером, залучив до вчинення злочину нового в.о. директора, довівши йому раніше розроблений план дій.

За висновками судово-економічних та товарознавчих експертиз збитки, завдані державному бюджету, становлять понад п’ять мільйонів гривень. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування, а матеріали справи направили до суду.

Тепер за такі дії судитимуть всіх трьох – виконувача обов’язки директора, інженера та головного бухгалтера державного підприємства. Обвинуваченим загрожує до восьми років ув’язнення, в.о. директора може провести за ґратами до дванадцяти років.