Цьогоріч у місті над Бугом не розпочали сезон прокату велосипедів Nextbike, який традиційно стартував навесні. Причини глобальні – сервіс викупала інша компанія, що вирішила не працювати в Україні. Хоча, проєкт сподіваються реанімувати.

Про це повідомив колишній координатор сервісу у Вінниці Олександр Царевський.

“Зазвичай на 1 квітня ми вже повноформатно запускали сезон, але не цьогоріч. Масштабування проектів то не завжди на користь… Так і тут: Tier на своєму піку викуповує Nextbike, планує через нього зайти в США + мега покриття в східній Європі (ще й з активним дотуванням від ЄС для громад), ось воно об’єднання застосунків і…Tier втрачає Париж (де мерія заборонила сервіси оренди самокатів), оптимізація бізнесу, закриття напрямків і сам Tier вже продають Вolt. В сухому залишку: України нема в оновленому додатку…Я не кажу Nextbike до побачення… я дуже сподіваюсь, що проект буде реінкарновано і перезапущено”, – повідомив Царевський.

У 2021 році німецька компанія Tier оголосила про придбання Nextbike та об’єднання додатків. Бізнес планували масштабувати, але у 2023 році стало відомо про збитки компанії після заборони прокату електросамокатів мерією Парижа та угоду про купівлю її естонським Bolt. На сьогодні про завершення процесу злиття офіційно не повідомляли.

За словами директора департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрія Сорокіна, у мерії шукають вихід з ситуації, щоб прокат велосипедів залишився у місті. Розглядають два варіанти.

Хоч Nextbike прибрав велосипеди, але станції є власністю міста. Їх можна використовувати, якщо викупити ровери назад, або оформити франшизу на двоколісні та програмне забезпечення. Але Tier дуже складно йдуть на переговори і визначеності в цьому питанні досі немає. Для використання стороннього обладнання станції не призначенні.

У січні до Вінниці приїздили представники швейцарської компанії PubliBike, яка зацікавлена працювати у місті. Сервіс пропонує оренду велосипедів з GPS-трекерами, які не потребуватимуть стаціонарних місць для зупинок. Але питання “впирається” у фінансування. Утримання подібної структури не з дешевих, а виділяти кошти з міського бюджету під час війни на ці потреби – не пріоритет.

Тому на сьогодні питання муніципального велопрокату у Вінниці зависло у повітрі, в той час, як нішу альтернативних видів транспорту для пересування активно заповнює оренда електросамокатів.

Як відомо, у Вінниці офіційно запустили муніципальний прокат велосипедів від Nextbike на початку 2018 року. Для оренди було доступно 180 байків.