Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю марафону “Єдині новини”.

“Достатньо, навіть вже перебільшили вони з цим питанням”, – наголосив президент.

За його словами, окремі норми пропонованого закону могли викликати парламентський діалог, однак “достатньо вже чотирьох місяців на діалог”.

“І тому ми говоримо з парламентом, щоб вони проголосували найближчими днями за відповідний закон. Це дуже важливо. Це зовсім безвідповідально – те, що вони роблять”, – зазначив президент.

Адже таке зволікання, наголосив Зеленський, у ЗСУ можуть виникнути проблеми з резервами.

“Депутати повинні заспокоїтись і не чекати оплесків своєму популізму. І тому вичищати закон не можна. Треба дивитись на нього реально. Він повинен бути. Робочий закон, який спрацює. В іншому випадку тоді за резерви буде відповідати не військове командування держави, а парламент України. А це, я вважаю, неприпустимо”, – додав Зеленський.

Як відомо, Верховна Рада України має ухвалити у другому читанні законопроєкт № 10449 про мобілізацію. Поки закон не набув чинності в Україні діє положення щодо військового обліку, яке затверджено Порядком проведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, законами про мобілізаційну підготовку та військовий обов’язок. Але на нього наразі занадто багато нарікань з боку суспільства. Зокрема, стосовно справедливості під час мобілізації для всіх верств населення.