Міністр оборони України Рустем Умєров разом з Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським вкотре ознайомились із новітніми розробками від українських виробників.

Про це інформує Генеральний штаб ЗС України.

За словами генерал-полковника Олександра Сирського, у плануванні оперативно-стратегічних і тактичних завдань українське військо обов’язково спирається на технологічні інновації.

«Мотивовані технічні команди постійно працюють над покращенням своїх продуктів, які вже застосовуються у військах та розвивають стартапи на підставі поставлених нами завдань для досягнення тактичних і оперативних цілей», — зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Йдеться не лише про дрони наземного і повітряного базування, а й про роботизовані комплекси, які можуть виконувати задачі (роз)мінування, дистанційно керовані ударні платформи та інші розробки, які вже невдовзі побачать та відчують наші вороги.

«Будь-які роботизовані системи допомагають зберігати життя людей на полі бою, зокрема роботизовані системи для евакуації поранених, коли кожна хвилина критично важлива», — сказав Олександр Сирський.

Особливу увагу Міністра оборони України і Головнокомандувача ЗСУ привернули бойові роботизовані платформи, які невдовзі будуть масово брати участь у бойових діях.

«Для мене спілкування із розробниками надихаюче, попри усвідомлення величезного обʼєму наших потреб і завдань», — резюмував Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.