Таке враження складається від виборчого процесу з продавлюванням однієї кандидатки у Вінницькому національному медуніверситеті.

І чим більше цю купка зацікавлених, заляканих, корисних, кон’юнктурних, необізнаних, яких там ще осіб це робить разом з Дєві і хоче видати всім біле за чорне, тим більше це схоже на абсурд!

Ви серйозно?

Хочете, щоб людина з титулом «Плагіатор року» вивела ваш, наш, український національний вуз до втрачених висот? Заробила повагу і рейтинги на міжнародному рівні? В ЄС, де плагіат, тобто списана наукова робота вважається крадіжкою і злочином? А ми ж на вимогу Євросоюзу маємо привести своє законодавство в такі ж норми.

Як людина, яку підозрюють в чорному плагіаті, а по народному безбожному передирані дисертації доктора медичних наук з ДЕСЯТИ російських джерел зможе вимагати у майже тисячі підлеглих і 5000 студентів сумлінного навчання, професіоналізму? Відданості професії, честі, вірності Клятві Гіппократа?!

Хто поважатиме вуз із ректором, що вже заробив всеукраїнський «титул» «Плагіатор року»?  Там серйозніше – суди такого ректора можуть привести і до ліквідації посади. А це називається ліквідація вузу!

Я багато чого бачила як журналіст, але щоб особа, яка претендує в «чесній боротьбі»  на посаду ректора медичного національного вузу ДВІЧІ зверталась до суду із вимогою, ні не довести, що в неї чесно захищена і не списана дисертація, щоб зняти підозру, а навпаки, щоб суд заборонив  знаходити в ній плагіат!

Ви таке бачили?

Вінницький суд таки дійсно виніс дивне для багатьох вже вдруге рішення – заборонити Національному агентству з якості вищої освіти оприлюднювати результати аналізу дисертації. Але лише до винесення рішення!

А що далі? Ну навіть якщо знайдеться пара не чесних суддів? Що далі? Плагіат же нікуди не подінеться!

Я розмовляла із нардепами  з профільного комітету ВР – максимум до осені Закон про плагіат буде прийнятий. А це означає, що в першу чергу роботи ректорів НАЗЯВО в обов’язковому порядку будуть перевірені на плагіат! Що тоді?

Знову вибори і шторми? Бо так хоче Біле Братство, що сотворило Деві? Бо комусь щось пообіцяли, замили очі,  гарно заплатили, що там іще?

А вам вигідно ось так «гробити» вуз?

Це зараз оргкомітет видав антизаконне рішення – проводити другий тур виборів у ВНМУ без журналістів. Читала навіть пост кандидатки-фіналістки як вона це підтримує.

Що, злякались незалежної думки, правдивого погляду? МОЗ, а ви де?

А журналісти і дійсно бачать багато! Тільки реально незалежні, а не придворні. Звернень про порушення вже є чимало. Навіть кримінальна справа порушена про підробку підписів.

А ось одна із журналісток – професорок з того Білого Братства  додумалась до того, що переконує усіх – нам тут видніше!

Що видніше? Значить у студентів, підлеглих треба вимагати чесних знань, а самим

потонути в плагіаті?

А ви може не національний вуз, який на замовлення народу України готує для нього лікарів?

Інша професор, наполягала, що тепер плагіаторів серед науковців більша половина.

То що, підемо всі за теорією Моргана, щоб від ректора до кандидатів всі такими стали? А за що тоді воюють наші діти?

Досі болять слова випускниці-червонодипломниці цього вузу Маргарити.

Вона виїхала із країни, ще до війни, бо їй тут запропонували лиш пів ставки.

В ОАЕ вона стала відомим хірургом.

– Ну що ж, якщо такі як ми вам не потрібні, то побачите, як вас лікувативатмуть блатні, мажори, діти впливових і багатих батьків, коханки-протеже, які покупляли собі дипломи і дисертаціі, кабінети і клініки.

Вже бачимо! Тому так шукаємо професіоналів. І вони є, їх чимало у ВНМУ. Але їх чомусь кулаками і маніпуляціями розштовхує те Біле Братство!

І ще – я пройшлась коридорами вузу.

Вони дуже красномовні.

Я знаю десятки випускників цього вузу, світил військової медицини. Вони вершать подвиги!

Але у центральному холі я не побачила стендів, виставок про них! Війна! Де військово-патріотична агітація?

А замість неї все заповнено звітом про концерти.

– А це ми фестивалили. Звіт художньої самодіяльності. Під егідою професорки медицини і співу.

Воно б виглядало супер у мирний час. А в час війни може краще б поспівати чи пограти для ЗСУ? Он скільки б маскувальних сіток сплели?

Бо це дуже нагадує перед виборами, враховуючи, що голосує лише 203 уповноважених від 5000 студентів на гешефти того самого Білого Братства.

Результат не забарився. Іноземні студенти спілкувались зі мною украінською))). А ось українські між собою російською(. Як і чимало викладачів.

На третій рік війни із російським окупантом!

ВНМУ заслуговуватиме того ректора, якого обере.

Але однозначно рано чи пізно постане питання того ПЛАГІАТУ  титулованого Плагіатора року.

Тому або доведіть, що  в неї його немає, або верніть цю фальшиву Деві звідки взяли. І не ганьбіться.

Нічого особистого! Просто терпіти не можу коли крадуть, брешуть і шантажують!

Тому ви, люди в білих халатах, ті, що рятують чи будуть рятувати життя, навчають як це зробити, голосуючи у середу просто віддайте перевагу правді і сміливості! Бо нині час ХОРОБРИХ!

А не цього Білого Братства. Бо хоча Деві і посадять на трон, намалюють ореол, і навіть одягнуть у відповідну одежу – титул Плагіатора року, вже навіть ректора, можна зняти лише після аналізу дисертації НАЗЯВО. І що тоді? Фіаско?

Після заборони ( рішення оргкомітету про недопущення журналістів до дебатів фіналістів, підрахунку голосів) побачити, запитати, переконатись не було можливості, тому переходжу до роздумів та суджень)))

З повагою до медиків- професіоналів
Тетяна Редько
Заслужений журналіст України