Стартував конкурс Він­ницької обласної ради «Безпечні стійкі громади»

Цього року напрями конкурсу націлені на підтримку ЗСУ та Сил оборони в боротьбі з російським агресором. Це особливість та пріоритет №1.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що за попередні роки цей конкурс став унікальним майданчиком для реалізації ідей та планів громад — проєктів їхнього розвитку.

— Сьогодні ж ми маємо робити все для захисту наших громадян та підтримки Захисників і Захисниць, — сказав Вячеслав Соколовий. — Загальний бюджет конкурсу складе понад 80 млн грн. Це кошти обласного та місцевих бюджетів. Спо­діваюся, долучаться меценати та партнери, що зробить під­тримку наших військових вагомішою. Сама назва конкурсу — «Безпечні стійкі громади» – визначає його суть. Кожна громада на Вінниччині має стати безпечною для жителів та стій­кою в боротьбі з російським агресором.

Головні напрями обласного конкурсу відповідають принципам і пріоритетам, затвердженим рішенням сесії облради:

— «Безпека і оборона» — сприяння підтримці під­розділів Збройних сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань, цивільний захист, правопорядок та лік­відація наслідків надзвичайних ситуацій;

— «Стійкість» — облаштування укриттів у закладах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, громадських місцях тощо;

— «Турбота» — забезпечення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я для створення умов, спрямованих на підвищення рівня фізичного розвитку та реабілітації військовослужбовців, їх родин.

До участі в конкурсі допускається не більше двох проєктів від кожної місцевої ради. Загальний бюджет конкурсу з обласного бюджету — 43 млн грн. Працівники виконавчого апарату обласної ради забезпечують інформаційну та методичну підтримку.

Підписання договорів з переможцями планується у червні.

Віктор МАРКОВИЧ