У відповіді Генштабу на запит ЗМІ зазначається: “Згідно з наказом головнокомандувача Збройних сил України, начальника Соломʼянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки після інциденту з журналістом “Слідство.Інфо” переведено на інше місце служби”.

Згідно з цим рішенням, він буде переведений на нижчу посаду одного з бойових підрозділів Збройних сил України. Вказується, що рішення ухвалене після детального розгляду всіх обставин інциденту і встановленої інформації: “Збройні сили України у своїй діяльності дотримуються принципів відкритості та прозорості і наголошують на важливості спільної роботи медіа та громадськості  щодо захисту прав і свобод кожного громадянина України”.

Як ми уже повідомляли, 9 квітня стало відомо, що голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-Інфо”, та відправив на передову.

Причиною стало те, що журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень. Відразу після цього автору розслідування журналісту "Слідства.Інфо" Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку. Наразі цей інцидент вже став відомий широкому загалу, як "Повістка у помсту".

Служба безпеки України та Міноборони спільно з Генштабом заявили, що перевіряють інформацію, оприлюднену виданням "Слідство.Інфо", щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту після викривального розслідування стосовно співробітника спецслужби.

Спроба залякати журналістів та приховати корупцію у силових структурах не відповідає європейським стандартам та дискредитує державу в очах наших західних партнерів. З такою заявою до президента звернулася журналістська спільнота України.