Наша боротьба за незалежність і територіальну цілісність триває. Шлях України до миру нелегкий, вимагає комплексного підходу, та тільки в єдності ми переможемо ворога. На цьому наголошує Ірина Борзова, народна депутатка України, голова Вінницької обласної організації полі­тичної партії «Слуга Народу».

«Окупанти відчули всю силу українського війська. ЗСУ героїчно тримають оборону і не дають ворогу захопити всю Україну. Наші воїни продовжують захищати життя і виборювати мир на нашій землі», — говорить Ірина Борзова, нагадавши, що з початку 2024 року Україна повернула з російського полону 537 наших військовослужбовців.

«Україні вдалось відновити заблоковані москвою обміни полоненими. Не припиняємо роботу у цьому напрямку.

Разом з колегами звернулися до Генерального секретаря ООН та закликали міжнародні інституції активізувати зусилля для повернення в Україну військовополонених захисників та всіх, хто сьогодні перебуває за ґратами російського терористичного режиму», — повідомила народна депутатка.

Робота на міжнародному рівні

«Президент Володимир Зеленський підписав 8 безпекових угод — з Великою Британією, Канадою, Німеччиною, Францією, Італією, Данією, Нідерландами, Фінляндією.

Європарламент ухвалив: резолюції на підтримку України і закликав до посилення санкцій, запровадження нових обмежень і суворого контролю за їх дотриманням; рішення про надання 50 млрд євро Україні.

Міжнародний суд ООН ухвалив позитивні рішення у справах за позовами України проти росії», — розповіла Ірина Борзова.

Вона повідомила, що Україна готується до Глобального саміту миру на рівні лідерів держав, який відбудеться у Швейцарії, за участі понад 100 країн. Метою саміту є залучення ци­вілізованих країн світу до активної участі у реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

«Я дякую всім, хто працює заради нашої держави й людей. Дякую всім, хто б’ється заради України. Слава Україні!» — говорить Ірина Борзова.