Адже тут знаходиться штаб ПС ЗСУ.

10 квітня, у Вінниці відбулося представлення нового речника Повітряних сил Збройних сил України Іллю Євлаша. У березні його замість Юрія Ігната призначив на посаду Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

“Раніше я був звичайним хлопцем. За освітою журналіст і не мав ніякого відношення до війська, допоки мене не призвали у 2020 році. Тому ця посада і дійсно для мене нова, але вірю, що за бажання всьому можна навчитися, тож попереду чимало роботи. Крім того, я і досі є членом команди телеканалу “Еспресо”, – розповів майор під час зустрічі з журналістами.

Речник закликав не фотографувати роботу протиповітряної оборони та ставитися з розумінням до обмежень. За його словами, не варто відразу висвітлювати інформацію про “прильоти”. Щонайменше це 3 години для цивільних об’єктів та не менше 12 для військових.

“Без нашої допомоги ворог фактично сліпий. РФ активно слідкує за тим, куди влучає та моніторить соцмережі. Тому важливо не висвітлювати цю інформацію відразу. Є дуже багато речей, які мають обмеження як для нас, так і для вас”.

Майор наголосив, що офіційні канали Повітряних сил України є у всіх соцмережах, тому брати інформацію варто передусім там. Найоперативніше вона публікується у Telegram.

Також Євлаш додав, що є багато речей, які як він, так і військові, не можуть розголошувати. Серед таких питань були, зокрема, постання винищувачів F-16 та їхня роль у війні в Україні.

Ілля Євлаш зазначив, що саме його команда у перші дні повномасштабного вторгнення РФ долучилися до створення збірного образу народного месника – “Привида Києва”. Також він брав активну участь у створенні документальних фільмів “Битва за Київ” та “Битва за Харків”. Зокрема долучився до розробки кампанії “Фортеця Бахмут”, яка була ініційована президентом України Володимиром Зеленським.

Відомо, що 27-річний Ілля Євлаш родом з Чернігівщини. Він проходив службу в командуванні Сухопутних військ на посаді старшого офіцера служби звʼязків з громадськістю. Також очолював службу звʼязків з громадськістю угруповання сил і засобів оборони міста Київ та пресслужбу оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”. Має медалі “За військову службу Україні” та “Захиснику Вітчизни”.

Нагадаємо, 16 березня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив про звільнення з посади багаторічного речника Юрія Ігната. Колишній начальник служби зв’язків з громадськістю командування залишатиметься у складі Повітряних сил і працюватиме на іншому напрямку.

Що ж, будемо сподіватись на плідну співпрацю. До Перемоги і після неї.