– Уже місяць працють рекрутингові центри у м.Вінниця. Що можна сказати про результати?

– Хотілося б відзначити, що наш проект виявився досить успішним. Люди в нього повірили, допомогла реклама, місцеве самоврядування та ЗМІ. Уже є оформлених більше 50 кандидатів, проведено більше 200 консультацій. Була маса дзвінків, допомогли й телеефіри в яких висвітлювали тему рекрутингу.

Приходять як чоловіки, так і жінки. Частина осіб готові повернутися у армію, переселенці, люди які шукають роботу в ЗСУ, адже це один із найбільших роботодавців в Україні. Люди йдуть як на контракт, так і по мобілізації, цікавляться як знайти своє місце в Збройних Силах України. Тож за місяць роботи проект зарекомендував себе як успішний, тож буде рухатись далі.

– Як самі рекрути оцінюють роботу таких центрів?

– По перше ми самі вчимося, зокрема онлайн навчання згідно рекомендацій Міністерства оборони. Зрозуміли усю цю технологію. Фактично кожен із рекрутерів пройшли через бойові дії, вони ж бійці 120 бригади Сил ТрО. Вони мають досвід, тож консультують з усіх питань охочих поповнити лави ЗСУ. Будемо ще набирати та навчати людей, адже проект досить успішний і головне що є результат і є люди, які добровільно через наші рекрутингові центри заходять у підрозділи 120 бригади та в інші військові частини.

– В будь-якому проекті потрібен рух. В якому напрямку зараз рухатиметься проект рекрутингу?

– Після зустрічі із головою Вінницької обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим було прийнято рішення, що уже в квітні у п’яти районах області відкриються аналогічні центри у ЦНАПах. Там також працюватимуть наші військовослужбовці. Зараз готуємо поліграфію та медіапідтримку, персонал. Ми пояснюємо переваги рекрутингу над тією системою, яка була раніше і зараз багато організаційної роботи, адже працювати в районах це зовсім інший масштаб. Рухаємося в перед і чекаємо вінничан та всіх хто наразі проживає у області завітати до рекрутингових центрів на консультацію, готові їх прийняти у нашу велику родину 120 бригади Сил ТрО та інші підрозділи ЗСУ.

– Чи є підтримка на місцях в районах цього проєкту?

– Зараз об’їжджатимемо райони. В Хмільнику уже є підтримка. В Гайсині та Ладижині спілкувалися також з представниками місцевої влади. Сьогодні їдемо в Жмеринку дивитися офіс, а далі лишається провести таку ж роботу в Тульчині та Могилеві-Подільському.

– Що б ви побажали тим, хто ще не визначився щодо подальшої служби?

– По перше – не боятися. По друге – розуміти, що в рекрутингових центрах не видають повістки і примусово на службу не ведуть. Тож приходити, спокійно, цивілізовано спілкуватися, розуміти переваги і самому обирати собі посаду, місце, підрозділ й захищати свою Батьківщину. Тому що якщо ми сьогодні не захистимо Україну, то ухилянти змушені будуть служити у війську країни-загарбника і штурмуватимуть наших європейських сусідів, які зараз нам допомагають.

Наші адреси:

Космонавтів 30
Брацлавська 85
Замостянська 7

Телефони:

+380979536032
+380982786670
+380674303831
+380679750480