12 квітня у Вінниці відбувся випуск Харківського національного університету внутрішніх справ. Участь в урочистостях взяли голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, заступник начальника обласної військової адміністрації Андрій Кавунець, заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко.

Присутні хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків, зокрема – 53 випускників вишу.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий привітав цьогорічних випускників і випускниць із завершенням навчання в університеті та з присвоєнням першого офіцерського звання.

– Ваша служба пов’язана з величезною відповідальністю. І не тільки за себе. Бажаю вам проявити себе професіоналами із залізною витримкою та твердою життєвою позицією, – сказав Вячеслав Соколовий. – Вірю, що ви не втратите ті орієнтири та моральні цінності, які отримали під час навчання в університеті.

Закон і служіння народу України – мають стати вашими найголовнішими принципами! Бажаю успіхів у службі, кар’єрного росту, втілення всіх ваших мрій та сподівань. Наша головна мета сьогодні – здобути перемогу. Тому найголовніше побажання – найскорішої ПЕРЕМОГИ! І кожен та кожна на своєму місці мають робити все, щоб її наблизити.

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко зазначив, що Харківський університет для нього – рідний заклад.

– Понад 20 років тому я стояв у цих рядах, а сьогодні працюю начальником ГУ Національної поліції у Вінницькій області, – сказав він. – Вам бажаю вам міцного здоров`я та янгола-охоронця. Знаю, що ті, хто залишиться на службі, – справжні офіцери. Своїми діями ви врятуєте багато людських життів.

Керівництво університету разом із почесними гостями вручили дипломи випускникам і випускницям Харківського національного університету внутрішніх справ. Вячеслав Соколовий та Андрій Кавунець відзначили Почесними Грамотами обласної Ради та обласної військової адміністрації педагогічних працівників університету.

Випускники поклали квіти до пам’ятника правоохоронцям, які загинули під час виконання службових обов’язків

Харківський національний університет внутрішніх справ, який через війну переселився до Вінниці, підготував понад 50 тисяч українських правоохоронців.