У Вінниці відхилили апеляцію військового, який перестав виходити на службу після початку повномасштабного вторгнення РФ. Чоловіку підтвердили вирок у шість років в’язниці.

Про це повідомляють у Вінницькому апеляційному суді.

Судді залишили без змін вирок Барського районного суду стосовно Юрія Л. Чоловік просив скасувати вирок суду першої інстанції. Аргументував свої дії тим, що відмовився від служби, бо совість не дозволяє йому вбивати і робити зло. Тож вину у скоєному не визнав і взагалі вважає, що закон не порушив.

“У серпні 2022 року командир господарського відділення взводу матеріально-технічного забезпечення однієї з військових частин Вінниччини не прибув у лікарню, куди його направили, а потім не повернувся у військову частину. Правоохоронці затримали його вдома у січні 2023. Раніше, коли за солдатом навідувалися офіцери, поїхати на службу добровільно той відмовлявся”, – йдеться у судових документах.

Вчинок солдата Юрія Л. кваліфікували за частиною 5 статті 407 Кримінального кодексу України (Самовільне залишення військової частини або місця служби)