Про це в коментарі заявив заслужений юрист України, політик Микола Голомша.

«Московський патріархат агітує на геноцид українського народу. Тому має бути визначений терористичною організацією зі всіма політичними та правовими наслідками. На жаль, в Україні її такою досі не визнали, тому що при владі дуже багато людей, яким запудрили мізки попи московської православної церкви. Однак люди, при владі, які не усвідомлюють, що до нас прийшов ворог, та намагаються захищати московський патріархат, мають бути клієнтами правоохоронних органів. Адже вони підтримують терористичну організацію», — каже М. Голомша.

На його думку, Верховна Рада має визнати московський патріархат терористичною організацією: «Адже є ряд кримінальних проваджень, згідно з якими в осередках московського патріархату було вилучено зброю, боєприпаси та ворожа література», — резюмує М. Голомша.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс хоче запропонувати парламенту визнати Московський патріархат терористичною організацією. Таку заяву він зробив у прямому ефірі передачі «Перша студія» на телеканалі ETV.