Відповіді виявилися набагато глибшими й ширшими, ніж будь-хто взагалі міг собі уявити… І це розширює наше розуміння любові, виводить її за межі любові-сексу між чоловіком і жінкою.

Як відповідали діти:

“Коли моя бабуся захворіла на артрит, вона більше не могла нагинатися і фарбувати нігті на ногах. І мій дідусь постійно робив це для неї, навіть тоді, коли в нього самого руки захворіли на артрит. Це любов” 6 років.

“Якщо хтось любить тебе, він по-особливому вимовляє твоє ім’я. І ти знаєш, що твоє ім’я перебуває в безпеці, коли воно в його роті” 4 роки.

“Любов – це коли ти йдеш кудись поїсти і віддаєш кому-небудь більшу частину своєї смаженої картоплі, не змушуючи його давати тобі щось натомість” 6 років

“Любов – це те, що змушує тебе посміхатися, коли ти втомився” 4 роки.

“Любов – це коли моя мама робить каву татові, і відсьорбує ковток перед тим, як віддати йому чашку, щоб переконатися, що вона смачна” 7 років.

“Любов – це коли ти кажеш хлопчикові, що тобі подобається його сорочка, і він носить її потім щодня” 7 років.

“Любов – це коли твоє цуценя лиже тобі обличчя, навіть після того, як ти залишила його на самоті на весь день” 4 роки.

“Коли ти любиш кого-небудь, твої вії весь час злітають і опускаються вгору-вниз, а з-під них сиплються зірочки” 7 років.

“Любов – це коли мама бачить тата в туалеті й не думає, що це гидко” 6 років.

“Якщо ти не кохаєш, ти в жодному разі не повинен казати “я люблю тебе”. Але якщо кохаєш, то маєш говорити це постійно. А люди забувають” 8 років.

Автор дослідження Лео Баскагліа одного разу пояснив сенс цього опитування. Метою було знайти найтурботливішу дитину. Так от, переможцем став чотирирічний малюк, чий старенький сусід нещодавно втратив дружину.

Побачивши, що чоловік плаче, дитина зайшла до нього на подвір’я, залізла до нього на коліна і просто сиділа там. Коли його мама пізніше запитала, що ж такого він сказав сусідові, хлопчик відповів:

“Нічого. Я просто допоміг йому плакати”.

Автор – Наталія Гуляс