Оперативне командування «Захід» очолив бригадний генерал Володимир Шведюк з Вінниччини

Командувачем оперативного командування «Захід» призначено бригадного генерала Володимира Шведюка з Вінницької області. У 2018-2019 роках очолював  59 окрему мотопіхотну бригаду, яка дислокується у Гайсині.

Про це йдеться у зверненні опублікованому 15 квітня на ОК “Захід”.

“Шановні офіцери, сержанти, солдати! Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною…”, – зазначив Шведюк.

Геннадій Шаповалов

Народився бригадний генерал  23 червня 1969 року, в селі Івашківці Шаргородської громади Вінницької області в сім’ї військовослужбовця. У 1990 році закінчив Казанське вище танкове командне училище, а в 2001 році Національну академію оборони України.

В 2015 року призначений на посаду начальника штабу-першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади.

З 2016 року – військовий комісар Чернівецького обласного військового комісаріату.

У 2018—2019 роках — командир 59 окремої мотопіхотної бригади.

Заступник командувача сил ТРО ЗСУ (до березня 2022). З березня 2022 начальники штабу угруповання Об’єднаних сил.

Одружений. Дружина Валентина –підполковник медслужби запасу. Має троє дітей.

Раніше ми повідомляли, що полковника Геннадія Шаповалова призначено відповідальним за оперативним командуванням “Південь”. Військовий до 2021 року очолював 59 бригаду імені Якова Гандзюка, яка дислокується в Гайсині.

Андрій Власенко