Чи може Україна піти на територіальні поступки РФ в обмін на мир: скретар РНБО

Олександр Литвиненко дав відповідь.

Тимчасовий мир потрібен путіну, щоб озброїтися та підготуватися до нового нападу.

Поступка території Росії в обмін на мир була б “жорстокою зрадою” українців, які залишилися під насильницькою окупацією російських воєнних злодіїв.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Литвиненко, пише The Economist.

Так, Литвиненко має застереження для тих західних політиків, найвідоміший приклад – Дональд Трамп, які думають про те, щоб нав’язати Україні передчасну мирну угоду, яка б вимагала відмови від територій.

“Путін брехав, бреше і продовжуватиме брехати. Поступка території Росії в обмін на мир була б жорстокою зрадою українців, які залишилися під насильницькою окупацією. Ще більше невинних людей буде вбито, ще більше кинуто до підвалів”, – наголосив секретар РНБО.

Але є і більш прагматична причина відмовитися від цього. Угода, укладена із затятим брехуном, ймовірно, означає лише одне: він перегрупується, переозброїться і спробує отримати більше за два-три роки.

“Російський лідер “захопився” ідеєю завоювання України. Наступного разу він не помилиться, а підготує свою операцію набагато ретельніше, за всіма законами військового мистецтва”, – підкреслив Литвиненко.