Двійнята-брати тепер розлучились навічно

Таких полум’яних патріотів, таких креативних письменників, таких унікальних видавців, таких активних громадських діячів, таких яскравих письменників Україна не знала. Брати-близнюки боронили Україну та національну ідею з подвійною силою.

Тепер… слів нема…

Спочивай з миром, колего

«33-й» приєднується до співчуттів українців

16 квітня раптово помер письменник, публіцист і громадський діяч Дмитро Капранов. Друг і колега Капранова Сашко Лірник розповів ЗМІ, що стало причиною смерті.

Дмитро Капранов пішов з життя у віці 56 років. За словами друга письменника, Капранов мав проблеми із серцем і помер від серцевого нападу.

Мені абсолютно не хочеться зараз щось коментувати, просто скажу: що брати Капранови – це частина мого Всесвіту. Мені настільки гірко, що не годен зараз навіть підібрати слова… Для мене Україна – це вони. Дмитро мав проблеми з серцем, хворів. Ми всі переживали, але лікарі казали, що все нормально. А тут стало погано зранку – і все. Позавчора ми ще бачилися – він так жартував гарно, – поділився Сашко Лірник.

Брати Капранови – Віталій та Дмитро – як письменники, публіцисти та видавці назавжди змінили на краще українську літературу й увійшли в її історію. Капранови реалізувалися не лише у творчості, але й у сімейному житті. На жаль, життєвий шлях Дмитра обірвався 16 квітня 2024 року.

Історії кохання Капранових розпочалися у часи їхньої юності. Тоді брати-близнюки зустріли двох сестер-близнючок: Інну та Світлану. Love 24 розповідає, що відомо про їхнє особисте життя.

Познайомилися майбутні закохані в Очакові. Туди Інна та Світлана приїхали на літні канікули до маминої подруги. Брати Капранови наголошували, що це була красива історія у стилі свого часу (таке не повториш). Віталій, Дмитро, Інна та Світлана разом гуляли містом, відпочивали на пляжі й каталися на човниках.

Шлюби виявилися дуже щасливими. У Світлани та Дмитра народилося двоє синів, в Інни та Віталія – син та донька. Дітей на “своїх і чужих” ніхто не ділив. Всіх нащадків однаково любили та разом виховували. Брати займалися творчістю, а їхні дружини реалізувалися у туристичному бізнесі. Жили сім’ї в одному великому та щасливому домі під Києвом.