Творити добро навколо себе — це те, що навіть у непрості часи об’єднує людей. Звичайно, головним завданням для кожного з нас, як і для громад­ського об’єднання «Ми — Вінничани» залишається допомога фронту.

Майже на 14 млн. грн уже закуплено дронів, іншого обладнання для різних під­розділів Сил оборони України. Але наші Захисники, їхні родини та інші небайдужі мешканці Він­ниччини хочуть бачити у своїх громадах, на рідній вулиці, біля свого джерельця чи рі­чечки — красу та порядок. Ад­же саме вміння прикрашати свій дім, ство­рювати затишок та комфорт — це те, що відрізняє українців від окупантів.

Зрозуміло, що це нелегко робити, коли у бюджетах скрута. Тому громадське об’єднання «Ми — Вінничани» при активній підтримці народних депутатів України Лариси Білозір, Геннадія Вацака, Миколи Кучера та головного стратегічного партнера БФ «МХП — Громаді» започатковують ще один конкурс — «Твори добро». Йо­го мета — під­три­мати ініціативних людей, міс­цеві громадські організації, органи самоврядування в реалізації їхніх проєктів по благоустрою.

– Це конкурс для тих, хто хоче навколо себе створювати красу та комфорт. Дитячий майданчик, територія дозвілля, сади Перемоги, клумби, сміт­тєві урни, облагородження джерельця, криниці — це все про благоустрій. Ми готові підтримати будь-яку з цих ініціатив. Нам головне співучасть у реалізації цих проєктів самих вінничан. Тому пропонуємо мінімальне спів­фінан­су­вання: для ініціативної групи — це 5% від загального бюджету, для місцевих ГО — 10%, а для органів самоврядування, комунальних установ — 25%. Переконані, що таким чином люди будуть більш бережно ставитися до того, куди самі вклалися копійкою. Кошторис конкурс «Твори добро» — 3 млн. грн., тобто по 500 тис. грн на кожен з ра­йонів Він­ниччини. Сподіваємося спільними зусиллями ми здат­ні зробити наш дім, на­шу малу Батьківщину ще кращою! — запрошує до участі у конкурсі голова громадського об’єднання «Ми — Він­ничани» Валерій Коровій.

Там де починається Рось — переший проєкт конкурсу

Одним з перших проектів конкурсу «Твори добро» стане унікальне місце — витоки річки Рось. Відомо, що Рось починається на території Погребищенської громади і омиває аж три області — Вінницьку, Київську і Черкаську. Тут місцеві активісти вже багато років опікують цією місциною — розчищають джерельця, вирубують сухостій та хащі. Єдине проблема — вода зникає. От цим питанням спільно з науковцями й буде займатися ініціативна група за під­тримки ГО «Ми — Вінничани». Коли все вдасться, сюди ще більше з усіх усюд будуть з’їжджатися українці за відновленням. Адже тут не лише вода цілюща, але навколо — неймовірні краєвиди — місце сили та духовного відродження.

Джерельця Росі мають цілющу воду, її потрібно зберегти

Не вірите?! Приїжджайте і подивіться! А ще краще — долучайтеся до роботи або ініці­юйте свої проєкти у своїх громадах. Разом — ми зможемо більше, зможемо краще! В єд­нанні наша сила!

Деталі конкур­су на офіційному сай­ті ГО «Ми — Він­ничани»: https://vinsila.vn.ua

Для довідки: Громад­ське об’єднання «Ми — Вінничани» реалізовує численні проєкти та конкурси, які дають можливість розвитку, — як особистісного, так і для колективів і навіть громад. Мета — об’єднати якомога більше творчих, вмотивованих, щирих патріотів країни та рідного краю. Очолює громадське об’єднання — голова Він­ницької ОДА 20214-2019 рр, доктор економічних наук Валерій Коровій.

Поряд — щирі друзі та партнери об’єднання: благодійний фонд «МХП — Громаді», народні депутати Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер, Олександр Домбровський — народний депутат VII, VIII скликань, колишній голова Вінницької ОДА та мер Вінниці, а також керівник ГО «Ми — Вінничани» у м. Вінниці, народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко та ГО «Український Альянс» на чолі з Миколою Філоновим.

ГО «Ми — Вінничани» на 14 млн грн уже передали дронів та іншого обладнання для сил оборони