Нагадаємо, що батько і син розстріляли поліцейських. Нападники були у формі військового та чорній – схожій на поліцейську.

Коли реальні поліцейські попросили їх показати документи, багаж, що був під маскувальною сіткою, чоловіки, що були у авто, відкрили вогонь.

“Чоловіки військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ ЗСУ”, — пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

“Також було знайдено авто вбивць поліцейських, в якому знайшли боєприпаси”, — заявив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Нападників на поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув’язнення

▪️Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було вставлено місцеперебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

▪️Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.

▪️Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.
За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

▪️Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.
Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

▪️Нагадуємо, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.

▪️Повідомлення про злочин надійшло до поліції від пораненого інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління.

▪️На затримання зловмисників був орієнтований весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також введено спеціально поліцейську операцію.

Про це повідомила Нацполіція України

Журналісти «33-го» побували біля Бершаді де сталась це шокуюче вбивство. Та у Піщанській громаді, звідки родом батько та син, вбивці поліцейського.

Наше розслідування читайте в середу газеті «33-й канал»

Відео із бодікамери правоохоронця під час вбивства у Вінницькій області поліцейського: