Тим часом, у Грузії п’ятий вечір тривають протести проти закону про “іноагентів”.

Протестувальники пройшли маршем від парламенту до Будинку Юстиції, а потім до меморіалу на площу Героїв. На протест вийшло близько трьох тисяч осіб.

Учасники акції за традицією скандували: “путін — х**ло” і “Сакартвело”.

Протестувальники також несли плакати з гаслами: “Краще померти в пошуках свободи, ніж у рабстві здобути багатство”, “Мати не народжувала мене агентом”, “Архітектори хочуть будувати європейське майбутнє, а не хрущовки”, “Закон — російський”.

Але голова правлячої партії Грузії заявив ось що:

– У Грузії можуть переглянути закон про іноагентів у разі, якщо Європейський союз вирішить схвалити членство країни в об’єднанні, — голова правлячої партії “Грузинська мрія — демократична Грузія”, експрем’єр країни Іраклій Гарібашвілі.

За його словами, країна досягла піку у відносинах з ЄС у грудні минулого року. Тоді Грузії було надано статус кандидата до Євросоюзу.

“Я хочу вам сказати дуже просто, якщо на той час, коли країна буде готова і нам скажуть, що завтра ви станете членом Євросоюзу, цей закон можна дуже легко скасувати, переглянути, змінити, ухвалити новий. Тож не хвилюйтеся, все дуже добре”, — заявив Гарібашвілі.